Bestel mijn publicaties !
De ontmoeting
De ontmoeting

Een voorproefje

“Niet zo heel lang geleden leefde in een land niet ver van hier een koning in een groot kasteel. Nou ja, kasteel, het leek eerlijk gezegd meer op een heel groot herenhuis. Maar koning Michaelis vond kasteel gewoon stoer klinken.”

Zo begint het eerste deel van het waargebeurde sprookje over de koning en de prinses. De auteur kijkt hierin terug naar zijn gecompliceerde huwelijk met een islamitische vrouw. Wanneer zij na een vreselijk ziekbed is overleden, probeert hij het gewone leven weer op te pakken en een nieuwe liefde te vinden. Dat valt niet mee met twee puberende kinderen en een veeleisende baan. Het wordt zoektocht met vallen en opstaan.

Door het leven als een sprookje te beschouwen komt alles in een andere dimensie te staan. Het biedt de kans om moeilijke thema’s als eenzaamheid, rouw en het opvoeden van pubers vanuit een ander perspectief te beschrijven. Hoe diep je ook bent gevallen, er is altijd een weg terug, uiteindelijk komt het weer goed. Zoals bij meer sprookjes is het verhaal niet ineens verteld, dus kijk uit naar de volgende delen!

Verschenen: 6 oktober 2017

Prijs: € 17.50
ISBN/EAN: 9789082538755

Reacties van lezers

Lees de recensies van Mieke Wijnants Recenseert, Lekker Lezen ! en In de boekenkast.
"Ik kan het iedereen aanraden: het omgaan met levensvragen wordt zeer herkenbaar en toegankelijk gemaakt, terwijl het niveau hoog blijft". Annelies P. uit Nieuwerkerk aan de IJssel