De eerste kus

De eerste kus

boek
Verschenen: 06 October 2017
Prijs: € 9.95
ISBN: 9789082538731
Aantal pagina's: 135
michel admiraal
Verschenen: 06 October 2017
Prijs: € 9.95
ISBN: 9789082538731
Aantal pagina's: 135

Sprookjesboek De eerste kus

“Onderweg naar de roze vlinder van de prinses liepen ze naast elkaar. Het voelde anders dan in de middag, alsof ze elkaar al langer kenden. De vlinder zat te wachten op een brug van de drukke Stamperstraat. De prinses maakte de vlinder los en keek de koning even aan.”


In het tweede deel van de serie de koning en de prinses gaat de auteur verder waar het eerste deel is geëindigd. Enige jaren nadat zijn islamitische vrouw is noverleden, durft hij eindelijk weer naar een nieuwe liefde op zoek te gaan. Dat hij haar heeft gevonden betekent niet dat alles vanzelf gaat. Wat vinden zijn kinderen ervan en lukt het hem om zijn liefde te laten bloeien?

Door het leven als een sprookje te beschouwen komt alles in een andere dimensie te staan. Het biedt de kans om moeilijke thema’s als eenzaamheid, rouw en het opvoeden van pubers vanuit een ander perspectief te beschrijven. Hoe diep je ook bent gevallen, er is altijd een weg terug, uiteindelijk komt het weer goed. Zoals bij meer sprookjes is het verhaal niet ineens verteld, dus kijk uit naar de volgende delen!

Reacties van lezers

Lees de recensies van Mieke Wijnants Recenseert, Lekker Lezen ! en In de boekenkast.
"Gisteren deel II uitgelezen! Wat een dramatisch einde. Het is dat ik weet dat sprookjes uiteindelijk altijd goed aflopen, maar toch ben ik benieuwd naar deel III" M. van den Bosch
"Ik kan het iedereen aanraden: het omgaan met levensvragen wordt zeer herkenbaar en toegankelijk gemaakt, terwijl het niveau hoog blijft". Annelies P. uit Nieuwerkerk aan de IJssel