Michèl Admiraal

Michèl Admiraal

boek
Michèl Admiraal
michel admiraal
Michèl Admiraal

Sprookjesreeks

Via de sprookjesreeks De Koning en de Prinses deel ik mijn ervaringen als weduwnaar en vader van twee opgroeiende kinderen, die na lange tijd weer de liefde probeert te vinden. Het is geen gemakkelijke zoektocht. De reeks gaat over de eerste verliefdheid, de problemen met de kinderen en de schuldgevoelens die je plagen. De reeks staat vol met verwijzingen naar het heden: treinen worden draken, vliegtuigen zwaluwen en iedereen is verslaafd aan zijn bergkristal. In De ontmoeting vindt de koning zijn prinses, maar denkt hij dat hij het verknoeid heeft. In De eerste kus blijkt dit mee te vallen en worden ze verliefd. Helaas moet de koning op een geheime missie, waardoor de prinses hem niet meer vertrouwt en het uitmaakt. In De ontvoering reist de prinses hem achterna, maar wordt zij door piraten ontvoerd. Pas na een gevaarlijke reis door de bergen en gevecht op leven en dood weet hij haar te bevrijden.

Dichtbundel JIJ

In deze bundel komen alle fasen van verliefdheid en liefde naar voren. Van de eerste keer tot de soms negatieve kanten die zich ongewild voordoen. Ze gaan over de beloften die je maakt en de herinneringen die je samen opbouwt. Om het spannend te maken zijn een paar gedichten in het Engels geschreven en één in het Frans, de ultieme taal van de liefde. De romantische gedichten zijn geschreven toen ik mijn huidige vrouw leerde kennen.

Magische Landschappen

De wandkalender Magische Landschappen laat elke maand een bijzonder plekje in Europa zien. Plekjes die weinig bekend zijn, of een bijzondere geschiedenis hebben. Ze nodigen uit om er zelf heen te reizen. Bij elke foto staat een korte tekst met interessante informatie over de locatie. De kalender verschijnt in 2019 al voor de derde keer.

Poezenverjaardagskalender

De Poezenverjaardagskalender is een gezamenlijk initiatief van Stichting Zwerfdier in Alkmaar en uitgeverij De Koningsboekerij. De opbrengst van de kalender komt geheel ten goede van de katten in het adoptieverblijf van de Stichting.