agenda en nieuws

nieuws

Historisch reisboek verschenen !

Kortgeleden heb ik het eerste exemplaar van mijn reisverhaal ‘Langs de wegen naar de hel’ overhandigd aan Holocaust overlevende Alida Engelsman. Haar gedicht vormt het motto van deze bijzondere uitgave. Locatie van de gebeurtenis van het Auschwitz Monument in het Wertheimpark te Amsterdam. De opbrengst van mijn boek is bestemd voor het in aanbouw zijnde Holocaust Namenmonument Nederland.

Veel uitgaven over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar bevrijding vertellen de ervaringen van tijdgenoten. Het reisverhaal ‘Langs de wegen naar de hel’ kiest echter voor een ander perspectief: dat van een latere generatie die de oorlog alleen kent uit boeken en verhalen van ouders.

Het boek beschrijft een rondreis langs acht voormalige concentratiekampen in Europa. Naast een historische beschrijving van de locaties is het een hedendaags reisverhaal van twee generaties, vader en zoon, die elk op hun eigen manier kijken naar de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Het boek is bovendien een
praktische reisgids voor iedereen die meer wil weten over concentratiekampen, of die overweegt om er zelf een te bezoeken. Kaarten, plattegronden en foto’s van toen en nu maken de beleving voor de lezer compleet.

Bijlage